Belépés


Kritikus tömeg

A szervereink állják a sarat, reméljük a Roosevelt tér is fogja.

statgéprootlog:
n: bekapcsoltam a drupal cachet (nem szívesen). érezhetően meggyorsult a két site
lee: en most hakolgatok a lightyval, logolas atmenetileg kikapcsolva, es mindjart kap extra nice-t. kicsit beutott a wiw effekt, de megoldjuk :)
n: most nagyon hasít, nagyon nagy!
lee: jaja, most nagyon bejott a konfig! :)

Link a bejegyéshez:

Hozzászólások

UB képe
UB (nem ellenőrzött) 2006, április 22 - 16:43

Most értem haza a Critical Mass-ről. Nagyon kikívánkozik belőlem, ami velem történt.
A táv felénél sem jártam a Műegyetem rakparton, éppen tempósabban lehetett haladni amikor látom, hogy KJ miniszterünk nagy sebességgel leelőz. Mosolyogtam is magamban, nyilván magánemberként jött (khm), nem tudom miért száguld, amikor nyilván nemsokára újra cammogni kell. Gondoltam, mindjárt jönnek a testőrei is. Na szóval nyílegyenesen gurulok vagy 15-tel, amikor ferdén hátulról belém rohan valaki. Mindketten esünk, kelünk, látom egyben vagyunk semmi komoly, a másik srác pedig egyből kiabálja: Szerintem nem biztos, hogy én vagyok a hibás! Mondom; De igen! Te vagy KJ testőre? Na, a lényeg, hogy életének hirtelen a legnagyobb problémája az volt, hogy elhárítsa magáról a felelősséget, nem győzte többször hangoztatni. Megérkezett (visszafordult) KJ is, kiderült, a srác barátja, nagy részvétet nem mutatott, látta, hogy nincs komoly baj, továbbtekert. A srác bringája kissé szétesett, nálam persze volt szerszám, úgyhogy visszaszereltem a kormányát. A bringája tipikusan nagyáruházi legócsóbb, full műanyag szettes selejt, volt, a fékek szinte alig fogtak, felhívtam rá a figyelmét, hogy ezzel a bringával veszélyes közlekedni. Rákérdeztem, és beismerte, hogy nem szokott bringázni. Megköszönte a segítséget és egyből tovább billegett. Nézem a saját bringámat, ami eddig abszolút karcmentes volt, és szinte bármely alkatrésze többe kerül, mint a srác egész gépe; Lehorzsolódott az integrált fék/váltó, a nyereg és az alu csomagtartó, kissé elgörbült a kormányrúd. A srácot utolérve megpendítettem neki, hogy elég jól leamortizálta a gépemet, a válasza az volt, hogy ez bizony az "üzleti kockázat". Erre most inkább nem reagálok, mert nem tudnám szalonképesen szavakba önteni a mondandómat.
Többet nem megyek Critical Mass-re. Inkább bringázom az év többi napján, és talán egyszer tudok majd úgy nézni a kezdő bringásokra, hogy nem ez a pökhendi tahó jut az eszembe.

UB

lipilee képe
lipilee 2006, április 24 - 10:26

részletesebb technikai háttér a gépházblogban.
--
bike no evil - lipilee.hu