Belépés


Jótékonysági bringatúra a Balaton körül

Tekerj velünk! Tekerj értük!

Idén is lesz jótékonysági bringatúra a Balaton körül. A biciklisek augusztus első hétvégéjén tekernek a balesetekben megsérült gyerekekért. Hét magyarországi Top borászat 180 ezer forinttal támogatja a rászorulókat. Idén is ott lesznek a parlamenti pártok képviselői, akik tavaly anyagilag is hozzájárultak a bringatúra sikeréhez. Támogatják a túrát kortárs képzőművészek is, akik megvásárolható festményeikből származó bevételeiket ajánlották fel.

Tavaly a vak gyerekekért, idén a balesetekben megsérült fiatalokért tekerik körbe jótékony biciklisek a Balatont. Az akció 2009-ben is eredményes volt. Akkor 1,5 millió forint értékben kaptak tandem-kerékpárokat a vak és gyengénlátó gyerekek.
- Az idei akcióval a rászoruló, balesetet szenvedett fiataloknak szeretnénk segíteni, az életkörülményeiken javítani - mondta Lászlóvári T. Csongor, a jótékonysági bringatúra egyik szervezője. Az idei túrán ott lesznek a vak diákok is, akik most a balesetben sérültekért bringáznak.

Összefogtak a magyar borászok. Ők is támogatják az SOS Magyarország jótékonysági bringatúráját. Sőt, lesznek olyanok is, akik együtt tekernek majd a vakokkal és a látókkal. A villányi Bock Pincészet, a Janus Borház, a balatoni Varga Pincészet, a Feind Borház, a Konyári Pincészet, a szekszárdi Szent Gaál Pincészet, Demeter Csaba egri borász és Palotás János, az ismert közgazdász, a Dominium Vini megálmodója összesen 180 ezer forintot ad a rászorulóknak.

- Köszönjük, hogy a borászok is támogatják a jótékonysági bringatúrát – mondta Kolossa József, a Közlekedési Sérültek Alapítványának alapítója. – A sérülteknek taneszközöket, játékokat, számítógépeket, speciális kerékpárokat és készségfejlesztő gépeket vásárolunk. A kómában lévőknek pedig tisztálkodó eszközöket, valamint elektromos mozgatható ágyakat szeretnénk venni. Célunk, hogy a balesetben súlyosan megsérült embereknek és az árván maradt családtagoknak anyagi segítséget nyújtsunk. Kárrendezések során tapasztaltam, mennyire súlyosan érinti az embereket egy közlekedési vagy munkahelyi baleset. Akkor is így van ez, ha a sérült felépül, mert addig komoly anyagi gondja alakulhat ki a családnak, különösen, ha a biztosító késve vagy egyáltalán nem fizet.

A túra augusztus 7-én indul délelőtt 9 órakor, a siófoki víztoronytól. A szervezők azt kérik, hogy aki menni szeretne, az 8 óra után nem sokkal már érkezzen meg az indulás helyszínére. A bringatúra menetrendjéről a www.bringato.hu honlapon olvashatnak.

Képzőművészek is támogatják a balesetben tartós sérülést szenvedett gyermekeket. Kortárs művészek alkotásaikat ajánlják fel az érintett gyermekek megsegítésére. A jótékony célra megvásárolható művek megtekinthetők a
http://www.adventart.hu/kepvasar.html
internetes oldalon. Részletesebben: www.adventart.hu / Képvásár és Archívum alatt

Festményválasztás: +36 30 202 42 85
Kiválasztott művek átvétele és ellenérték befizetése a Közlekedési Sérültek Alapítványa székhelyén történik.
1085 Budapest Sthály u. 5 sz.

A támogatott alapítvány honlapja itt érhető el:
http://www.kozlekedesibaleset.hu

Ha valaki nem tud eljönni, de támogatná őket, akkor erre a számlaszámra utalhat: KÖZLEKEDÉSI SÉRÜLTEK ALAPÍTVÁNYA
Bank.sz.: K&H 10402908-50494956-51521020
Tárgy: Jótékonysági bringatúra

A túrát szervező mozgalom elérhetősége:
SOS Magyarország Jótékonysági Mozgalom
Kaposvár, Hungary, 7400
Telefon:
06-20/4120-381

Link a bejegyéshez: