Belépés


can't handle - lehet a sötét oldal erősebb?

Lassan ott tartok, hogy megőrülök. Nem tudok mit kezdeni ezzel a helyzettel.

Budapest, 2010., egy vagyok sok közül, közületek... bírom még, de meddig?
Elmondom miről van szó.

Képtelen vagyok kezelni azt a mérhetetlen gyűlöletet, azt az óriási negatív erőt, amit ez a város irányít ránk!
Próbáltam elhitetni magammal, hogy csak én fújom fel, én táplálom magamban ezt a rossz érzést, de becsapom magam.
Tegnap eldöntöttem, hogy ma ezt itt megírom, régóta érik, s talán nem lesz semmi, de jó lesz elmondani, hátha lesznek érdekes, építő reakciók, valaki lelket önt belénk.

Ma, Budapesten, ha bringás vagy,
leköpnek,
ijesztgetnek, hogy elütnek, vagy el is ütnek,
úgy néznek rád, mint egy féregre,
megpróbálnak leütni a bringádról,
leszorítanak, szándékosan tesznek keresztbe,
kiröhögnek, ha defektet kapsz, vagy csak simán kiröhögnek,mert tekersz.
Érdekeljen ez? persze hogy ne, és igen.
Önerőből közlekedek, nem szennyezem a környezetet, aminek amúgy nagyon örülök. Az az igazság, hogy szerintem, iszonyat nagy vagyok, hogy a kedvenc zenémre hajtom ki magamból a szart is, és közben eljutok valahova. Áldás, hogy ezt megtehetem, és hülye lennék, ha nem tenném. Miért nem értik ezt meg?

Megszoktam, az az igazság,de közben meg ezt nem lehet megszokni, és nem is akarom.
A helyzet jobb mint volt, kétségtelen, de koránt sem kielégítő.

Gondolkoztam, miért csinálják?
Leginkább arra tudok gondolni, ami az emberre, főleg a magyarra a legjellemzőbb,
irigyek, iszonyatosan irigyek, és ettől dühösek.

Kérdés, ti hogyan dolgozzátok fel ezt?
Hogyan simítjátok ki a stresszt a nyakatokból?
Mit tehetünk mi?

bocs, hogy rinyáltam, de a szellemi egészségem érdekében tettem.

Link a bejegyéshez:

Hozzászólások

Viktor képe
Viktor 2010, július 25 - 14:27

kevesebb emos cuccot kene hallgatnod fiu

diy or die
fight back

Kovács Fixista képe
Kovács Fixista 2010, július 25 - 20:18

értelek, megértelek, és, hogy ne érezd magad egyedül, mondom, hogy én is hasonlóképpen érzem ezt... nem tudok mit tenni. ha egy autós köcsög, megpróbálom megérteni, hogy miért teszi... és gyakran rájövök, hogy ugyanezt én is megteszem más formában. cbi... (car/chaffeur banditos illegal miért ne lehetne akkor?)

btw pedig
PUNX NOT DEAD!

skasami képe
skasami 2010, július 25 - 20:59

Sztem túl van ez reagálva Laaccci!
Vagy te vagy kurva peches, vagy rossz a világról alkotott képed, de nekem pl. az is erőt adna, hogy ÉN is az úttest punkja vagyok, a kurzor,ami csak felvillan az autók álló betűi közt s aztán tovatűnik... Nem kötnek a méret adta korlátok, s lazábbak a szabályok.
Futárkodtam én is,mint sok ember,aki ide ír, innen olvas. Persze én is kaptam a szart a nyakamba, engem is nevettek ki, viszont volt,hogy utolértem,me megállt a dugóban és befingtam a sofőr ablakán. DE (!) ez volt a kevesebb... Kulturáltan is lehet nyélen menni, nem csak alleycat videósan meg MASH stílusban... NEm állítom, hogy úgy tekersz, de nem lehetetlen. Ha nagyon sok a köcsög autós, akkor lehet hogy reakció tőlük és talán a tekerési stílusoddal van baj... vagy csak kibaszott peches vagy... Mindenesetre kicsit gondolkozz el a dolgaidon, mert vagy túl agresszíven tekersz, vagy túl negatív vagy...

És nem kell nekem bicikli út, csak szélesebb utak:D

Harry képe
Harry 2010, július 26 - 01:26

Ha hat éve mondasz ilyet, megértenélek de mostanra már igen jó a helyzet, megkockáztatom sokszor a kerékpárosak sárosabbak, minimum szabálykövetésből. Természetesen van egy-két reménytelen eset, de amikor valaki járdára akar zavarni, majd mikor utoléred és kultúráltan megkérdezed hogy KRESZ szerint ezt hogy gondolta és válasz helyett (mert mást nem tud) beleköt valamibe (pl. hogy kilátok-e a hosszú haj mögül), akkor könyveld el szépen hogy az adott emberpéldány remélytelen eset, nem érdemes törődni vele, sokmillió között mindig akad ilyen...
Az autósok többsége úgy veszem észre egyenrangú félként kezeli a kerékpárosokat és ez rajtunk is múlik: Sötétedés után legyen lámpa, buszt érdemes elengedni (következő lámpánál/megállónál úgyis végleg lehagyod), piros lámpánál (igen, tudom és elismerem hogy nem helyes átmenni, de ha nincs kinek elsőbbséget adni és belátszik akkor nem mindig ácsorgok) csak akkor próbálj átcsusszanni ha ezzel nem akadályozol másokat (ne kelljen irányt vagy sebességet változtatni miattad), csatornafedél miatt nem szabad cikázni, érdemes minél inkább jobbszélre húzódni és mégegy apró trükk: ha a valóban piros lámpánál (pl. keresztező négysávos út) az első autó mögé állsz, akkor indulásnál a többi autós látja hogy nem rád, hanem az előtted levő autóra kell várni (ráadásul látni ha index nélkül mégis jobbra kanyarodik).
Mosolyogj szembe ha (akár szinte kikényszerítés miatt is akár, de) megadják az elsőbbséget és ha olyan a helyzet, tudj lemondani róla (pl. BKV javára).
Sokan panaszkodnak hogy városban milyen tekerni, de nekem a nap egyik fénypontja az a napi kétszer félóra míg melóba/ból suhanok, és nem csak azért mert nagy része rakpart (inkább Fő utca mint a bringagyalogút) és Margit-sziget, de azért is ahogy a forgalmasabb (pl. Bartók Béla) úton suhanni lehet az autókat előzve.
Kerékpárral más ritmusban közlekedik az ember mint autóval: időnként egyikünk előz, időnként másikunk, oda kell figyelni egymásra.

Harry képe
Harry 2010, július 26 - 01:34

"iszonyat nagy vagyok, hogy a kedvenc zenémre hajtom ki magamból a szart is"
Próbálj meg egyszer Bach-ot vagy DeadCanDance-et hallgatni, de leginkább semmit. Értékes információkkal lát el a hallás.
Ha az ütem helyett a környezetedre figyelsz, azt az odafigyelést szerintem te is visszakapod...

Mégegy tipp: ha meghallod hogy tétován jön valaki mögötted és előzni szeretne (Hungária, vagy Váci út 70-es tábla), egy hátrapillantással jelezheted hogy észrevetted: sokkal hamarabb és bátrabban/hálásabban előznek meg.

norbonc képe
norbonc 2010, július 26 - 07:05

"Értékes információkkal lát el a hallás.
Ha az ütem helyett a környezetedre figyelsz, azt az odafigyelést szerintem te is visszakapod..."

+1

evelyn képe
evelyn 2010, július 26 - 19:12

lassít, elenged, mert látja, hogy mehetnéked van
ha te engeded villant a villogójával, hogy köszi
pirosnál összenéztek, mosoly, szeva!
vegyük már észre, hogy van nagyon sok normális autós is
közülük is egyre többen bringáznak, egyre jobban átlátják a bicajosok dolgait
hagyjuk már ezt az autós boszorkányüldözést!
persze van pár f@sz is, akik alapján lehet általánosítani, de hány suttyó bringás van
písz! V

Kiscsúcs képe
Kiscsúcs 2010, július 26 - 21:10

Ott a pont Evelyn. Én is így gondolom.

bonnie képe
bonnie 2010, július 27 - 07:15

+sok
bonnie

Kovács Fixista képe
Kovács Fixista 2010, július 29 - 15:20

bigup

lacafreeride képe
lacafreeride 2010, július 27 - 06:10

Sok nyugati nagyvarosban dolgoztam mar,de csak Budapesten ereztem ennyire szarul magam.Ahogy irtad nagyon sok az irigy, vagy csak egyszeruen roszmaju ember. Szerintem, ha te nem erzed magad kozejuk valonak akkor valoszinu hogy nem vagy, ami csak erot kene adjon neked es peldamutatast a roszaknak......hatha tanulnak valamit toled. En hazajottem Marosvasarhelyre,mert itt nem nez ki senki es akad meg oszinte tekintet.Utolag mondtak a kollegaim hogy erzodott a legkorben egy jo kollega es munkatars hianya.
Egy szo mind szaz, maradj meg aki vagy es mutass peldat erenyeidrol!

Virus képe
Virus 2010, július 27 - 18:29

Evelyn +mondta a frankót!!
Csak annyit hozzá:
-Kettő vagy több sávos bedugult úton azért két autó közé, mert nem tol le jobbra index nélkül.
-Egyirányú utcában az út mindkét fele a menetirány szerinti jobb oldanak minősül ezt kihasználva mindig azon az oldalon megyek, amerre tilos kanyarodni a következő sarkon (általában táblával jelölve)
És nem tudom azóta hányan akarták rámhúzni a kormányt úgy, hogy "Bocs nem láttalak".
Ha meg direkt húzza rám a kormányt a nemesvakolaton polírozódott kormányvégemmel szántom fel. Ha megáll és utólér én is megállok és leszállok a bicajról (utolsó lehetőség) és eldől a vita. (Lehet, hogy magas vagyok)
De tényleg sokat javult a helyzet. Próbálj kis hal módjára elúszkálni a nagy halak mellett úgy, hogy tudomást se vegyenek rólad. Ha így teszel, tudd azt, hogy tudomást sem vesznek rólad-kvázi észre sem vesznek és készülj a legrosszabbra. Egy autónak adott szituban max. 3 reakciója lehet. Egy gyalogosnak sokkal színesebb a palettája. Maradj az úton;-))))))))))))))))))

neszetibor képe
neszetibor 2010, július 29 - 07:13

Kérdés, ti hogyan dolgozzátok fel ezt?
Fel kell dolgozni. ez van. egyedül nem tudod megváltoztatni a tahókat. Néha én is tépelődöm, de reggel úgy indulok neki, hogy magam mögött hagyom az előző napi rosszat. Egyszerűen nem törődöm vele.

Hogyan simítjátok ki a stresszt a nyakatokból?
Bringázással, haverokkal kidumálod pár bambi mellett és kész.

Mit tehetünk mi?
Csinálod a dolgodat. Jól, másokat nem zavarva.

Know how I want to live: Positive!

Positively Positive

Don't know what I want
But I know I want to give
I know how I want to live

Positively Positive

I'm going to find a way
I'm going to start today

Positively Postive

dinnye képe
dinnye 2010, július 29 - 07:40

A lényeg elhangzott. Rajtunk is rengeteg múlik, az autósok hogy állnak hozzánk (szerintem mostmár 90%-ban, vagyis az autósok egyre inkább elfogadók és türelmesek). Aki közúton, gépjárműforgalom mellett zenét hallgat, az ne csodálkozzon, hogy nem tekintik egyenrangú félnek. Szar arc sofőrök meg mindig is voltak, mindig is lesznek. Tegnap pl. egy buszvezetővel volt összetűzésem, aki mindenek felett állónal érezte magát, még az autósokkal szemben is, én meg nem fogtam vissza magam hogy tudtára adjam nemtetszésemet. Este meg egy trolit engedtem el, mert úgy adták a körülmények, ő megköszönte, aztán beállt a megállóba, én meg repülőrajttal húztam el mellette. Ennyi. Szerencsésnek mondhatjuk magunkat, hogy ma már van, lehet annyi pozitív tapasztalat is, hogy a rosszakkal kiegyenlítsék egymást. Azt hiszem ez lehet a kulcs.

martien képe
martien 2010, július 29 - 22:23

Köszi az írásokat srácok!

Közlekedni tudok, köszönöm, sok éve tekerek pesten, voltam én is futár, tudom az íratlan szabályokat, mondjuk így, nem azzal van a baj, és nem is az autósokra akartam kitérni. Ez nem egy autós szídós post akart lenni.
Minden rétegből süt a gyűlölet.

Alapvetően pozitívan állok a dolgokhoz, ez pont egy olyan nap után volt, mikor többször is átrohant rajtam egy liter adrenalin a városiak miatt, és kiborultam.

Hallom a többieket zenével is amúgy.
Bambival nem élek, anélkül próbálok.

Na de köszi a reakciókat!
üdv

skasami képe
skasami 2010, július 31 - 10:56

Zenét én is toltok... CSak úgy,hogy halljam a forgalmat is... Elég,ha hallom, merről jő, azt már nem kell,hogy a hengerszámot is tudjam:)