Belépés


Critical Mass

Margit hídi kerekezés

"Ezek nem viccelnek." - mondta egy budapesti terv tanács tag. Vagy csak gondolta?

Bringaemelés

Az igazi Kritikus Tömeg a Föld Napján

A Spejz riportere éppen a Hősök terén ücsörgött kamerájával a Föld Napján, április 22-én Budapesten, amikor szimpatikus bringásokra lett figyelmes, és úgy döntött, csatlakozik hozzájuk.

Forrás: http://spejz.hu/az-igazi-kritikus-tomeg-a-fold-napjan.php

Critical Mass tavasz - videó

Erzsébet híd, oda-vissza.

Eső előtt köpönyeg, CM előtt szerelés – hangolódj a Millenáris Velodromban

Eső előtt köpönyeg, CM előtt szerelés – hangolódj a Millenáris Velodromban

Április 18-án szombaton ismét sok szeretettel várjuk az érdeklődőket a zuglói Millenáris Velodromban megrendezésre kerülő ingyenes családi napon. A vasárnapi Critical Mass előtt a kilátogatóknak lehetőségük nyílik egy hamisítatlan bringás helyen hangolódni a felvonulásra. A látványos pályakerékpáros versenyek mellett hozzáértő kezek segítenek a kerékpárok átnézésében, javításában.  tovább »

Idén sem lesz Critical Mass április 22-én

A tavalyihoz hasonlóan idén sem lesz CM a Föld Napján Budapesten.
És nem a Hősök terén, és nem este hattól.

A CM-esek átadják a bringákat a down alapítványosoknak

Ott voltam a down alapítványnál ma, amikor átadták a cmesek a felújított bicikliket a downosoknak.

Szép volt nagyon…..

A filmem pedig köszönet azért mert jó, hogy vannak olyan emberek, akik jót tesznek, és, akik örülnek a jónak ☺ …. Húúú ez nagyon mély, mi? A filmem pedig itt látható:

www.bringavideo.hu

CM08 time lapse

Akkor vagy a legnagyobb, ha megtalálod magad rajta.

Victy és Admonkey felvételei a CM-ről.
Letölthető innen: http://minecooper.hu/video/CM2008.wmv

Átrakom

Ninja: - Kicsit beteg vagyok, lehet, h átrakom a cm-et a jövő hétre.
Malasz: - LENYÚLSZ és átrakod.

Dj Tone-c a CM-en rakja nektek!

Dj Tone-c a CM-en rakja nektek!

Ma este az a megtiszteltetés ért engem, hogy a Moszkva téren nektek zenélhetek. Aztán pedig a pótkulcs nevű búfelejtőben, ahol egész éjszaka táncolhattok a jobbnál jobb balkán és latin zenékre. Az esemény ingyenes és becherovka akcióval várunk benneteket.

Feltörték a criticalmass.hu-t

A VDA* NEWS legfrissebb híre:  tovább »

Bitekkel legózom

(Elképesztő, hogy mekkora pörgés megy a CM oldalon. Kijelenthető (szarkasztikus magánvélemény jelleggel), hogy a magyar bringástársadalom fúrumozásból él, vagy legalábbis pótlékot kap érte. (Ennek örülünk egyébként, azt hiszem, elvégre ezért csináljuk.) Nem olvasom a fórumokat, de egy nagyon szűk metszetből is látszik, hogy itt is jelen van a hazai chat-, fórum-, és egyéb közösségekre jellemző trollizmus, az ész nélküli anyázás, okoskodás, cserébe szerencsére mintha nagyobb arányban lenne jelen a megfontoltság. Bizonyos szempontból jogosak a szintén közelmúlt rinyálásai a sok 500-as hiba miatt, bár persze vegyük észre, hogy a meglehetősen nagy forgalmú oldal mindenféle anyagi ellentételezés nélkül üzemel kerek 4 éve, több ember áldozatos munkájából (lelkesedésből), úgyhogy arra gondoltam, felkérem az 500 miatt leghangosabban rinyáló populációt, hogy akkor be a közösbe (ninjának és nekem közös) egy esszeh bedobni szíveskednők, amit új vasra, a maradékot pedig Unicum nagy tételben vásárlására fordítunk. Még nem döntöttem el, hogy bedobjam-e az ötlet.)

Forrás: http://lipilee.hu/2008/09/18/bitekkel-legozom/

Mi vagyunk a barátaid! - Autómentes napi CM reklám

Gray barátom tette kézbe a felvevőgépet, Bence barátom segített provokálni az autósokat, a zenét pedig justice biztosította...

Forrás: http://www.youtube.com/watch?v=aPL2_S5FbPg

Eltűntek a virágok

A CM oldala ledobta virágos mezét és felvett valami ördögit, hogy észrevegyék már végre miről is szól ez a sztori.

Én azok közzé a megrögzött arcok közé tartozom, aki kizárólag azért ült biciklire, mert mással már ez a város nem járható. Autóban ülni a dugóban, szívni a buszon a bejövő kipufogógázt vagy az elengedett pillangókat. Na nem. Motor jó, de ott meg öltözni kell mindig egy negyed órát, ha nem akarok még aznap elhalálozni, vagy a vesémet a kukába dobni az ötven felett érzett hidegben. Gyalog meg lassú, bár már jó pár éve a belváros felé kizárólag gyalog járok. Egy éve kezdtem el komolyabban kerekezni, mert sikerült szereznem egy kemping kerékpárt. Mivel összehajtható mindenhova vihetem magammal. Ha azt mondod nem szapora, hát azt mondom nem az, de ez nem is egy futár bicikli. Ez arra szolgál, hogy gyorsabban eljussak Ából Bébe mint gyalog. Sőt szerintem harminc felett életveszélyes biciglizni ebben a városban. Rövid biciglis pályafutásom során azt kellett tapasztalnom, hogy olyanok terveznek, építenek és vesznek át bicikli utakat akik életükben nem ültek biciklin. Az életükben az azt jelenti, hogy még gyerekként se tekertek, ezért aztán homályos elképzelésük van arról miért is ül fel valaki erre a kétkerekű izére.

Ha csak életükben egyszer végig tekertek volna az Andrássyn akkor tudnák, hogy sem a két centis padkák, sem a gyalogosok, sem a felkockakövezett buszöblök nem kedveznek a kerekezésnek. Mondjuk az Andrássy a tipikus állatorvosi ló, amin be lehet mutatni, hogy hogyan ne csinálj bicikli utat. Azonban ha megnézzük a többi bicikli útnak csúfolt, gyakran a járdán leválasztott sárga csíkot, akkor látható a legnagyobb probléma. Tisztelt tervezők szemében a bicajozás egy jópofa szórakozás elsősorban gyermekek részére, akik szeretnek össze vissza csalinkázni, kanyarogni. A kerékpáros közlekedés, amikor az ember arra használja a biciklit, hogy eljusson Ából Bébe eszükbe se jut. Ha eszükbe jutna akkor nem ilyen kényszer megoldásokat csinálnának.

A megoldás szerintem egyszerű. Fogjuk a fő közlekedési utak mellet levő kisebb utcákat és kirakunk rá két kerek táblát. Egy kéket aminek a közepén van egy bicikli, és egy fehéret piros szegéllyel, alatta a felirat "kivéve célforgalom". Ekkor nem okoznánk sokkot az ott lakóknak, ott dolgozóknak, de deklarálnánk, hogy itt bizony bicajjal lehet menni. Nem kéne félnem, hogy a mögöttem fél órája dudáló agyhalott barom mikor húzza rám a kormányt és söpör el hatvannal a piros lámpánál sorban álló autók mögé beállni. Nem kéne gondolkodnom amikor utolérem, hogy akkor most kedvesen kérdezzem tőle, hogy "ezért kockáztattad egy embertársad életét?" vagy tekerjek tovább és a következő rövid szakaszon játsszuk ezt el újra, ha egyáltalán utolér a szerencsétlen.

Legutóbb voltam CM-en mert éppen tekertem hazafelé és látom ám, hogy "jé mennyi bicajos, ja a CM", a mostanira nem megyek, mert öttől kilencig tanítok. Vagyis inkább én magam leszek egy személyben a kritikus tömeg. Ha valaki akar csatlakozni hozzám az megteheti 21:10-kor az Arany János utca Sas utca sarkán, innen fogunk tekerni(én és a kemping) a Városligetben található Pántlika mulatóig.

Forrás: http://palocz.hu/irasok/2008/cm

Az új Critical Mass

Az új Critical Mass

Elkezdjük a nyolcadik budapesti Critical Mass szervezését. Más lesz mint az eddigiek. Már majdnem igazi Critical Mass...